Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z cukinii i papryki

przepis:

pierś z kurczaka cukinia czerwona papryka cebula 1 ząbek czosnku biała fasolka z puszki gałązka rozmarynu 2 pomidory bez skórki, lub łyżka przecieru pomidorowego pieprz, sól kilka gałązek bazylii makaron risoni oliwa Pierś z kurczaka pokroić na kawałki. Cebulę drobno pokroić. Czosnek posiekać, lub wycisnąć przez praskę. Cukinię pokroić na plasterki, a później na ćwiartki. Paprykę pokroić na  kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić na nią  mięso z kurczaka. Podsmażone mięso  odłożyć , a  na  pozostałej oliwie  zeszklić cebulę i czosnek. Następnie dodać cukinię i paprykę. Podsmażyć chwilę. Podlać wodą, lub  bulionem, dodać mięso, fasolę,  przyprawy i gotować ok 30 min. Do gotowej zupy dodać ugotowany makaron.