Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti z oliwkami i selerem naciowym

przepis:

4 łodygi selera naciowego 5 dag czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 2 płaty suszonych pomidorów pól łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżka mascarpone spaghetti Makaron ugotować. Pomidory namoczyć w gorącej wodzie. Następnie odsączyć z wody i pokroić. Oliwki pokroić w plasterki Czosnek  drobno posiekać. Seler pokroić w  talarki. Na  rozgrzanej oliwie zeszklić czosnek, następnie dodać seler, pomidory i oliwki. Doprawić bazylią, dodać mascarpone i  wszystko dusić razem przez kilka minut. Sos wymieszać z ugotowanym makaronem spaghetti.