Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Rolady schabowe z mięsem mielonym i suszonymi grzybami

przepis:

schab mięso mielone grzyby suszone jajko cebula, sól, pieprz Schab pokroić na kotlety i cienko je rozbić. Grzyby suszone namoczyć, a później ugotować. Ugotowane grzyby pokroić na drobną kostkę. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do mięsa mielonego dodać grzyby, jajko,  cebulę, sól, pieprz i odrobinę bułki tartej. Masę układać na  rozbitych kotletach , ciasno zwinąć je w rolady i spiąć szpilkami. Rolady obtoczyć w mące. Na patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka , rolady zrumienić ze wszystkich stron. Mięso  podlać bulionem lub wodą i  dusić do miękkości.