Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Włoska zupa cebulowa

przepis:

40 dag cebuli 5 dag wędzonego boczku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki bulionu 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy bazylia świeża i suszona chili sól, pieprz tarty parmezan bułka na grzanki Cebulę obrać, opłukać i pokroić w półkrążki. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać połowę oliwy usmażyć na niej cebulę z boczkiem, a następnie dodać bazylię świeżą i suszoną, sok pomidorowy i sól. Gotować 50 min. Do zupy dodać bulion, zagotować, dodać parmezan, doprawić solą, pierzem oraz szczyptą chili. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać resztę oliwy i obsmażyć kromki bułki z czosnkiem.