Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Bakłażan z czosnkiem w pomidorowym sosie

przepis:

1 bakłażan

2 ząbki czosnku

2 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżeczki tymianku

sól, pieprz

oliwa

Bakłażan umyć, osuszyć, obciąć końcówki.

Przekroić wzdłuż na ćwiartki, potem na plastry.

Olej rozgrzać na patelni wrzucić bakłażany, obsmażyć wyjąć.

Czosnek  posiekać drobno, zeszklić na tej samej oliwie, dodać przecier pomidorowy.

Sos posolić, dodać pieprz i tymianek wymieszać z bakłażanem.

Dusić jeszcze 10 min.