Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z awokado, brokułu i łososia wędzonego

przepis:

1 awokado

kilka różyczek brokułu

80 g wędzonego łososia

sól, pieprz

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki oleju

1 ząbek czosnku

Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu podzielić na mniejsze kawałki.

Płaty łososia pokroić w paski.

Z awokado usunąć pestkę, wyjąć ze skórki miąższ i pokroić go.

Z soku z cytryny, oliwy, zmiażdżonego ząbku czosnku, soli i pieprzu zrobić sos.

Brokuły wymieszać z awokado i łososiem, polać sosem.