Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z kremem migdałowym i czarnymi porzeczkami

przepis:

Naleśniki:

1 jajko

1 szklanka mleka

0,5 szklanki gazowanej wody mineralnej

ok. 10  łyżek pszennej mąki

szczypta soli

1 łyżeczka cukru

masło klarowane do smażenia naleśników

krem migdałowy (Weisse Crunchy Mandel Creme - EnerBio)

mrożone  czarne porzeczki

jogurt naturalny

cukier puder

pokruszone zblanszowane migdały

Jajko ubić z mlekiem.

Do masy jajecznej dodać mąkę, cukier  i sól, dobrze wszystko  zmiksować. 

Na koniec do ciasta dodać wodę mineralną.

Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny aby odpoczęło.

Z ciasta upiec cienkie naleśniki. 

Naleśniki posmarować kremem migdałowym, na nim położyć porzeczki.

Naleśniki zwinąć i obsmażyć na klarowanym maśle.

Gotowe naleśniki  posypać cukrem podrem, polać jogurtem i posypać pokruszonymi migdałami