Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Przysmak z Rawenny

przepis:

1 pęczek szparagów 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 cebule (może być dymka) 2-3 ząbki czosnku po 2 łyżki posiekanej kolendry,koperku i natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżka masła  . Szparagi obrać, ugotować w wodzie z dodatkiem soli, miodu, soku z cytryny i 1 łyżeczki masła. Drobno posiekany czosnek utrzeć z orzechami, wymieszać z drobno posiekaną cebulą, natką pietruszki, kolendrą i koperkiem, połączyć z pokrojonymi na niewielkie kawałki szparagami, doprawić solą, pieprzem cayenne, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, schłodzić.