Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Rolady schabowe z pieczarkami i płatkami suszonej papryki

przepis:

Kotlety schabowe rozbić cienko, oprószyć solą, pieprzem.

Kilka pieczarek obrać, umyć, pokroić na ćwiartki.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, a na nim poddusić pieczarki. Dodać sól, pieprz.

Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, dodać trochę bułki tartej, utarty parmezan, posiekaną natkę pietruszki i płatki słodkiej suszonej papryki.

Gotowy farsz rozłożyć na kotletach, zwinąć rolady, spiąć  szpilkami.

Rolady smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, podlać wodą lub bulionem , przykryć i dusić do miękkości.