Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Szparagowo-brokułowe ragout

przepis:

pęczek szparagów

brokuł

5 łyżek masła

szklanka śmietanki kremowej

10 dag  sera żółtego

2 łyżki mąki

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

sok z cytryny

Białe szparagi obrać, pokroić na kawałki i  ugotować w lekko osolonej wodzie (5 min).

Brokuły umyć, podzielić na różyczki, krótko obgotować w posolonej wodzie.

Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, chwilę przesmażyć, dodać śmietanę, zagotować.

Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, sok z cytryny i utarty ser.

Do sosu dodać szparagi i brokuły.