Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Migdałowe gwiazdeczki

przepis:

20 dag mąki pszennej

20 dag zmielonych migdałów

25 dag masła

10 dag cukru pudru

2 surowe żółtka, 1 jajko

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

biała czekolada

płatki migdałowe

Przesianą mąkę (z proszkiem do pieczenia) posiekać z masłem, dodać przesiany cukier, migdały  żółtka i jajko.

Ciasto szybko wyrobić włożyć do lodówki na jakiś czas.

Ciasto rozwałkowywać partiami, wykrawać foremką gwiazdeczki  i piec je  w gorącym piekarniku (ok 8 min).

Po ostygnięciu udekorować białą czekoladą i płatkami migdałowymi.

 .