Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Chili con setas

przepis:

250 g pieczarek

100 g ciecierzycy (z puszki)

100 g kukurydzy (z puszki)

1 cebula

 1 ząbek czosnku

1-2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz, chili, słodka papryka

posiekana natka pietruszki

olej do usmażenia pieczarek

ryż

Ryż ugotować.

Pieczarki opłukać, a następnie posiekać bardzo drobno. 

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Do cebuli dodać pieczarki i podsmażyć je.

Pieczarki doprawić solą, pieprzem, dodać chili i słodką paprykę, zmiażdżony ząbek czosnku, przecier pomidorowy, kukurydzę i ciecierzycę.

Wszystko  podlać niewielką ilością wody i chwilę razem gotować.