Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Eintopf z zieloną fasolką szparagową

przepis:

30 dag mięsa wieprzowego

10 dag wędzonego boczku

1 l bulionu

sól, pieprz, majeranek

30 dag fasolki szparagowej

30 dag małych ziemniaków

por

Wieprzowinę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę.

Boczek pokroić w kostkę.

Boczek zrumienić na patelni, dodać mięso i pora, obsmażyć.

Mięso zalać bulionem, dodać sól, pieprz, majeranek  i gotować na małym ogniu ok 1 godziny.

Fasolę umyć, pokroić na kawałki.

Ziemniaki obać, umyć  i pokroić na  ćwiartki.

Warzywa dodać do mięsa,  i gotować do ich miękkości.