Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sernik z masą kajmakowo-orzechową

przepis:

Do kruchego ciasta przeznaczonego na spód sernika dodać 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą tortownicę. Na warstwę ciasta wyłożyć 3/4 puszki masy krówkowej wymieszanej z  10 dag posiekanych  orzechów  włoskich. Masa serowa: 50 dag serka waniliowego 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka zapach waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej Twaróg zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodawać cukier, a następnie  pojedynczo jajka. Dobrze wszystko ubić, na koniec dodać mąkę. Masę serową wyłożyć na  kruchy spód z masą krówkową. Piec ok. 1 godziny  w  temp. 180 C.