Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Śledzie z rodzynkami

przepis:

0,5 kg śledzi matjasów 2 cebule ok 10 dag przecieru pomidorowego łyżka  łagodnego keczupu 5 dag rodzynek olej sok z cytryny Matiasy opłukać, osączyć. Pokroić a kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, osączyć. Cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać koncentrat pomidorowy i keczup. Chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Do sosu dodać rodzynki. Zagotować , ostudzić. Śledzie układać w słoiku na zmianę z sosem. Na wierzchu powinna być warstwa sosu. Odstawić na dobę do lodówki.