Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Złota rybka

przepis:

filety z mintaja sok z cytryny po łyżeczce suszonego tymianku i rozmarynu sól, pieprz sos: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 3/4 szklanki śmietany 30% 1 łyżka kurkumy kilka ziarenek zielonego pieprzu sól, pieprz Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, posypać rozmarynem i tymiankiem. Odstawić na 10 min do lodówki. Rybę  usmażyć na oleju. Sos: masło utrzeć z mąką ziemniaczaną. Śmietanę zagotować, dodać masło z mąką, kurkumę, sól, pieprz i ziarna zielonego pieprzu. Mieszając zagotować. Rybę polać sosem.