Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Marcepanowa tarta z morelami i jagodami

przepis:

Masa marcepanowa:

10 dag masy marcepanowej

25 dag śmietany 18%

3 jajka

8 łyżek cukru pudru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

5-6 moreli

5 dag jagód

+ kruche ciasto na spód

Masę marcepanową pokroić  drobno na  kawałki.

Jajka, cukier, śmietanę, marcepan  i mąkę ziemniaczaną dokładnie zmiksować , tak aby nie było grudek.

Owoce umyć, osuszyć, morele wypestkować i pokroić na ćwiartki.

Okrągłą tortownicą wyłożyć kruche ciasto.

Na cieście rozłożyć morele i jagody, wylać masę marcepanową.

Ciasto piec  w temp. 175 C  ok 40 min.