Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa fasolowa z pesto

przepis:

3 ziemniaki

20 dag zielonej fasolki szparagowej

3 pomidory

10 dag fasoli kolorowej

10 dag ryżu

1 łyżka pesto bazyliowego

utarty ser

2 l wody

Fasolkę umyć i namoczyć na noc w wodzie.

Następnego dnia podgotować, tak aby był miękka.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

Zieloną fasolkę pokroić na 1-centymetrowe kawałki.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić  na ćwiartki.

Warzywa wrzucić do gotującej się fasoli,  dodać ryż i wszystko gotować do miękkości.

Do gotowej zupy dodać pesto i posypać tartym serem.