Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ziemniaczana zupa z chrzanem

przepis:

0,5 l bulionu 10 dag wędzonego boczku 5 ziemniaków 1 por 0,5 szklanki śmietanki 30 % olej 1 łyżka chrzanu 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól, pieprz Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Oczyszczony por pokroić w plastry, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki. Kiedy się podsmażą, dodać boczek pokrojony w kostkę, czosnek, a następnie por. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z chrzanem i dodać do zupy.

Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną zieloną pietruszką.