Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Jogurtowo-imbirowe piersi z kurczaka

przepis:

2 piersi z kurczaka

1 kubeczek jogurtu naturalnego

kawałek świeżego imbiru (4 cm)

1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

1/2 łyżeczki mielonego kminku

otarta skórka z cytryny

sól

Imbir obrać, utrzeć, dodać ze skórką cytrynową do jogurtu.

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w poprzek  w plastry, posolić, oprószyć pieprzem i kminkiem. Włożyć do jogurtu i odstawić na ok. godzinę.

Odsączone z zalewy  piersi smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.