Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pęczak z ogórkami kiszonymi i czerwoną cebulą

przepis:

1/3 szklanki pęczaku

1 szklanka wody

1 łyżeczka kurkumy

sól, pieprz, chili

2 łyżki oleju

2 kiszone ogórki

1 czerwona cebula

 

Ogórki  pokroić w cienkie plasterki.

Cebulę pokroić w piórka.

Kaszę opłukać pod bieżącą wodą.

W garnuszku zagotować wodę, dodać kurkumę, sól  i kaszę.  Kaszę pod przykryciem gotować ok. pół godziny aż wchłonie wodę.

Na patelni rozgrzać olej przesmażyć na nim cebulę, następnie dodać ogórki, kaszę i smażyć mieszając 2 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili.