Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Penne z zieloną fasolką i pomidorami

przepis:

1 cebula

1 ząbek czosnku

25 dag pomidorów koktajlowych

25 dag zielonej fasolki szparagowej

sól, pieprz

2 łyżki pesto bazyliowego

1 łyżka posiekanej  natki pietruszki

1 łyżka utartego sera Grana Padano

20 dag penne

Cebulę posiekać w kostkę, czosnek wycisnąć przez praskę.

Pomidorki pokroić.

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kawałki.

Makaron ugotować al dente.

Na patelni rozgrzać oliwę , zeszklić na  niej cebulę i czosnek.

Dodać penne, wymieszać z pesto i posiekaną pietruszką, dodać kawałki fasolki i pomidorki.

Doprawić solą , pieprzem.

Gotowy makaron posypać  tartym serem Grana Padano