Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wątróbka z ananasem

przepis:

30 dag wątróbki drobiowej

2 cebule

1/4  świeżego ananasa

sól, pieprz, czerwony pieprz, majeranek

 .

Wątróbkę  drobiową oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć.

Cebulę pokroić  w pół krążki.

Świeży ananas obrać, pokroić na kawałki.

Wątróbkę obtoczyć w mące pszennej wymieszanej pół na pół z bułką tartą.  Następnie smażyć ją na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. W trakcie smażenia do wątróbki dodać cebulę i  ananasa.  Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.