Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Deser mandarynkowy

przepis:

 .

1 opakowanie serka waniliowego (150 g) 1 jogurt naturalny (180 g) 1 puszka mandarynek  w syropie(312 g) 1/4 szklanki  soku z mandarynek (z puszki) 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny skórka  otarta z pomarańczy Żelatynę zalać wodą aby napęczniała. Sok z mandarynek  podgrzać i rozpuścić w nim  żelatynę. Do  serka dodać jogurt, cukier i skórkę otartą z pomarańczy, dolać sok z żelatyną i dokładnie rozprowadzić. Masę rozlać do salaterek. Kiedy będzie tężeć  włożyć cząstki mandarynek.