Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa ziemniaczano-selerowa z tymiankiem

przepis:

6 łodyg selera naciowego 4 ziemniaki kilka gałązek  świeżego tymianku 1 cebula 1 l bulionu 1 łyżka oleju 1 łyżka masła pól szklanki śmietanki 30% sól, pieprz Seler opłukać, usunąć twarde włókna i pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i masło, zeszklić cebulę, dodać związane gałązki tymianku, bulion oraz ziemniaki i seler. Kiedy warzywa będą miękkie, usunąć tymianek i zmiksować zupę. Zupę doprawić solą, pieprzem oraz dodać śmietankę.