Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Gulasz z piersi indyka ze szpinakiem

przepis:

30 dag piersi z indyka

kilka pomidorków koktajlowych

1 cebula

3 gałązki tymianku

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka czerwonej pasty curry

100 ml bulionu

20 dag liści szpinaku

2 łyżki mleka kokosowego

sól, pieprz

olej

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

Pomidory umyć, pokroić na połówki.

Listki tymianku pokroić.

Szpinak opłukać, oberwać ogonki.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym oleju,  dodać mięso, przesmażyć, posolić i oprószyć pieprzem. Dodać pomidorki.

Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym i pastą curry, dodać do mięsa.

Gotować 5-7 min., następnie dodać szpinak, tymianek i dusić razem 3 min.

Doprawić solą, pieprzem i na końcu dodać mleko kokosowe.