Gulasz z piersi indyka ze szpinakiem
przepis:
30 dag piersi z indyka
kilka pomidorków koktajlowych
1 cebula
3 gałązki tymianku
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka czerwonej pasty curry
100 ml bulionu
20 dag liści szpinaku
2 łyżki mleka kokosowego
sól, pieprz
olej
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Pomidory umyć, pokroić na połówki.
Listki tymianku pokroić.
Szpinak opłukać, oberwać ogonki.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na gorącym oleju, dodać mięso, przesmażyć, posolić i oprószyć pieprzem. Dodać pomidorki.
Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym i pastą curry, dodać do mięsa.
Gotować 5-7 min., następnie dodać szpinak, tymianek i dusić razem 3 min.
Doprawić solą, pieprzem i na końcu dodać mleko kokosowe.