Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kokosowy krem mascarpone z ananasem

przepis:

 .

ok. 10 dag ciasteczek amaretti

świeży ananas

25 dag mascarpone

15 dag jogurtu naturalnego

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki cukru pudru (ilość można zmienić wg gustu)

150 ml mleka kokosowego

4 łyżki rumu

 .

Ciasteczka położyć na dnie pucharków, kilka zostawić do dekoracji.

Ananas obrać, pokroić na kawałki i położyć na ciasteczkach.

Mascarpone wymieszać z jogurtem, cukrem, sokiem z cytryny, mlekiem kokosowym i utrzeć na krem. Na koniec dodać rum.

Krem wyłożyć do pucharków. Ozdobić kawałkami ananasa i ciasteczkami. Schłodzić w lodówce.