Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Szparagi z suszonymi pomidorami

przepis:

 .

0,5 kg białych szparagów

0,5 kg zielonych szparagów

1 cebula

4 dag suszonych pomidorów

sól, pieprz, cukier

sok z cytryny

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka masła

250 ml śmietany 30 %

Szparagi umyć, obrać i pokroić na kawałki.

Pomidory sparzyć i pokroić na paski.

Cebulę pokroić w piórka.

Cebulę i pomidory dusić na maśle przez 2 min.

Dodać białe szparagi, sól, cukier  i dusić przez 2 min. Do szparagów dodać mąkę, śmietankę i gotować 4 min.

Dodać zielone szparagi, dusić 3 min.

Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.