Tagliatelle z pieczarkami, fasolą Jaś i szpinakiem
przepis:
200 g pieczarek
200 g świeżego szpinaku
1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś
1 łyżka pasty paprykowej
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
sól, pieprz
150 ml śmietanki
2 łyżki oleju
makaron tagiatelle rigate
grana padano
Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.
Szpinak opłukać, usunąć ogonki.
Cebulę i czosnek pokroić.
W garnuszku rozgrzać olej, przesmażyć na nim pieczarki.
Do pieczarek dodać cebulę, czosnek. Smażyć mieszając aż cebula się zeszkli.
Do pieczarek dodać szpinak, fasolę, sól, pieprz, pastę z papryki i śmietankę.
Całość zagotować.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Pieczarki wyłożyć na ugotowany makaron, posypać utartym serem.