Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Tagliatelle z pieczarkami, fasolą Jaś i szpinakiem

przepis:

 200 g pieczarek

200 g świeżego szpinaku

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

1 łyżka pasty paprykowej

1 ząbek czosnku

1 mała cebula

sól, pieprz

150 ml śmietanki

2 łyżki oleju

makaron tagiatelle rigate

grana padano

 

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.

Szpinak opłukać, usunąć ogonki.

Cebulę i czosnek pokroić.

W garnuszku rozgrzać olej, przesmażyć na nim pieczarki.

Do pieczarek dodać cebulę, czosnek. Smażyć mieszając aż cebula się zeszkli.

Do pieczarek dodać szpinak, fasolę, sól, pieprz, pastę z papryki i śmietankę.

Całość zagotować.

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

Pieczarki wyłożyć na ugotowany makaron, posypać  utartym serem.