Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti carbonara z cukinią

przepis:

1 mała cukinia

4 plasterki wędzonego boczku

1 jajko

2 łyżki utartego parmezanu

sól, pieprz

bazylia

oliwa

makaron

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Cukinię umyć, utrzeć na tarce  o grubych oczkach.

Boczek pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej boczek, dodać cukinię. Dodać sól, pieprz i smażyć  aż cukinia będzie miękka.

Jajko roztrzepać, dodać  parmezan.

Ugotowany  makaron  wymieszać   z boczkiem i  cukinią.

Kiedy makaron nieco przestygnie dodać jajko wymieszane z parmezanem.