Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś z cebulą

przepis:

filet z łososia

2 czerwone cebule

0,5 szklanki cebulek perłowych w occie

100 ml czerwonego wina

1 łyżka oleju

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka miodu

0,5 łyżeczki tymianku

sól, pieprz

 

Czerwoną cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę,  podlać niewielką ilością wody i smażyć, aż cebula będzie miękka.

Do cebuli dodać miód, wino, cebulki perłowe i przecier pomidorowy. Chwilę wszystko razem gotować, dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

 

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie  usmażyć na oleju.