Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kruche rogaliki z marcepanem

przepis:

Kruche ciasto:

30 dag mąki

 10 dag masła

10 dag margaryny

10 dag cukru pudru

3 surowe żółtka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mąkę  wymieszaną z proszkiem do pieczenia , posiekać z masłem i margaryną, dodać przesiany cukier puder i żółtka. Ciasto wyrobić szybko, zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki.

Ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdy położyć masę marcepanową i  zwinąć w rogaliki.

Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 10 min.

Masa marcepanowa:

20 dag mielonych migdałów

5 łyżek cukru pudru

1 białko 

zapach migdałowy