Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sola z szałwią

przepis:

 .

Na jedną porcję: 1 płat soli kilka listków szałwii ząbek czosnku pół czerwonej cebuli sól, pieprz sok z cytryny 2 łyżki śmietanki 30 % Solę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem, posypać posiekanymi listkami szałwii. Rybę odstawić na pół godziny. Cebulę pokroić w krążki, posolić, oprószyć pieprzem , skropić oliwą. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Ułożyć cebulę,  na niej rybę i skropić ją śmietanką. Wstawić do nagrzanego piekarnika  i piec  ok. 30 min.