Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasolka szparagowa ze słonecznikiem

przepis:

20 dag żółtej fasolki szparagowej pół cebuli 1 ząbek czosnku 3 łyżki nasion słonecznika oliwa sok z połowy cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chili sól, pieprz Fasolkę oczyścić, obciąć końcówki i  ugotować w osolonej wodzie. Słonecznik zrumienić na oliwie, posolić. Zdjąć z patelni, wymieszać z papryką. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać fasolkę, dodać słonecznik. Doprawić solą i pieprzem.

Skropić sokiem z cytryny.