Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Gulasz ze schabu i kurek

przepis:

30 dag schabu

20 dag kurek

cebula

1 łyżka mąki

0,5 szklanki śmietany 30 %

olej

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

Schab, opłukać, osuszyć, pokroić na plastry , rozbić lekko tłuczkiem, a następnie pokroić na paseczki.Kurki oczyścić dokładnie i opłukać.

Cebulę pokroić w kostkę.

Na oleju obsmażyć mięso. Zdjąć je z patelni, na pozostałym oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać kurki. Chwilę razem dusić, po czym do grzybów dodać mięso, podlać wodą , doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.

Gulasz zagęścić mąką ziemniaczaną i dodać śmietanę.