Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka w skorupce z parmezanu i orzechów

przepis:

3 filety z kurczaka

3 łyżki startego parmezanu

3 łyżki siekanych orzechów włoskich

2 łyżki masła

sól, pieprz

ziarna czerwonego pieprzu

olej

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć.

Nożem ściąć tak aby były płaskie, a następnie ponacinać w kratkę wierzch filetów.

Mięso posolić, oprószyć pieprzem, odstawić na pół godziny.

Parmezan, orzechy i masło  dokładnie wymieszać.

Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć je masą orzechową i posypać czerwonym pieprzem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 175º C i zapiekać około 20 min.