Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś w sosie pomarańczowym z zielonym pieprzem

przepis:

 .

4 dzwonka łososia

0,5 szklanki śmietanki 30 %

1 łyżka masła

1 cebula

1 ząbek czosnku

sok z 1 pomarańczy

100 ml białego wina

1 łyżka oleju.

1 łyżka pieprzu zielonego

sól, pieprz

Łososia podzielić na dzwonka, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Rybę ugotować na parze.

Cebule pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek Dolać wino i gotować aż odparuje.

Następnie dolać śmietankę i sok z pomarańczy oraz dodać ziarna pieprzu zielonego.

Gotowym sosem polać kawałki ryby.