Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z łososia z soczewicą i papryką

przepis:

 .

20 dag  łososia 1/2 l bulionu z ryb 1/4 szklanki śmietany 30% 4 pieczarki 1/2 czerwonej  papryki 1/2  żółtej  papryki 1 szalotka 1 por (biała część)kilka różyczek brokuła 1/4 szklanki zielonej soczewicy olej 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 ½ łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz posiekana zielona pietruszka

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.

Por opłukać, pokroić w krążki.

Szalotkę  i papryki pokroić w kostkę.

Soczewicę opłukać.

W garnku podgrzać oliwę. Dodać pieczarki, paprykę, por, szalotkę, soczewicę i smażyć chwilę. Następnie dolać bulion i gotować 20 minut.

Łososia pokroić, na kawałki  dodać do zupy razem z różyczkami brokułu. Gotować przez 5 min.

Zupę doprawić solą, pieprzem, pastą curry i oregano, dodać śmietankę. Posypać pokrojoną natka pietruszki.