Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Potrawka z piersi kurczaka z pieczarkami, mascarpone i ajvarem

przepis:

1 pierś z kurczaka

250 g pieczarek

1 łyżka ajvaru

100 g mascarpone

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

olej do smażenia

 

Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem.

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.

Na patelni rozgrzać olej podsmażyć na nim pieczarki.

Pieczarki zdjąć z patelni.

Na tej samej patelni obsmażyć mięso.

Do mięsa dodać pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, mascarpone i ajvar.

Wszystko dusić razem, w razie potrzeby dodać  wodę.