Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś z chili i ziołami

przepis:

 .

2 filety z łososia

1 papryczka chili

1 łyżka posiekanych listków bazylii

1 łyżeczka posiekanego tymianku

1 łyżeczka posiekanego oregano

1 łyżeczka posiekanego imbiru

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżka oleju

sok z cytryny

sól, pieprz

 .

 .

Z filetów usunąć skórę, opłukać je, osuszyć , skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.

Chili przekroić na pól, usunąć pestki, opłukać i drobno pokroić.

Papryczkę, imbir, czosnek  i zioła wymieszać, dodać olej.

Ryby natrzeć  sosem i odstawić na godzinę.

Filety ułożyć na pergaminie i  gotować na parze przez 10 -15 min.