Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z zielonej soczewicy i ciecierzycy

przepis:

1 szklanka zielonej soczewicy

1 marchew

1 pietruszka

kawałek selera

2 ziemniaki

biała część pora

1-2 łyżki mąki z ciecierzycy

sól, pieprz, liśc laurowy, ziele angielskie

1 łyżka tandori

1 łyżeczka kurkumy

100 ml mleka kokosowego

olej


Soczewicę opłukać i namoczyć w wodzie.

Warzywa opłukać, obrać, pokroić w kostkę, a por w  krążki.

Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć na nim warzywa.

Soczewicę ugotować.

Kiedy będzie już prawie miękka dodać warzywa, sól i przyprawy.

Kiedy warzywa będą już miękkie do zupy dodać mleko kokosowe i mąkę z ciecierzycy.