Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka nadziewane bakłażanem i fetą

przepis:

 .

4 piersi z kurczaka

mały bakłażan

ok. 10 dag sera feta

listki bazylii

sól, pieprz

 .

Piersi z kurczaka opłukać , osuszyć, ściąć tak aby powstały płaskie kotlety.

Mięso lekko rozbić, posolić, oprószyć pieprzem i solą.

Bakłażan pokroić na plastry o grubości 0,5 cm, posypać solą i odstawić na kilka minut aby puściły sok.

Plastry bakłażana osuszyć papierem i upiec na patelni grillowej.

 .

Na mięso położyć kawałki sera, po 3 plastry bakłażana i listki bazylii.

Mięso złożyć na pół i smażyć z obydwu stron na patelni.

Gotowe posypać serem i posiekanymi listkami bazylii.

 .