Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Strudel z jabłkami, orzechami i żurawiną

przepis:

 .

Ciasto na strudel według przepisu:

http://figowesmaki.blox.pl/2013/02/Strudel-z-serem-i-brzoskwiniami.html

Na farsz tym razem użyłam jabłek, suszonej żurawiny i orzechów włoskich.

ok. 1 kg jabłek (Champion)

3 łyżki suszonej żurawiny

3 łyżki posiekanych orzechów włoskich

3 łyżki cukru trzcinowego

1 łyżeczka cynamonu

Jabłka obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, a następnie pokroić w cienkie plasterki.

Do jabłek dodać opłukane suszone żurawiny, orzechy, cukier i cynamon.

 .