Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Mintaj z porami i mlekiem kokosowym

przepis:

 .

2 płaty mintaja

1 por

1 łyżka rodzynek

1 łyżeczka kaparów

sol, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka oleju

0,5 szklanki mleka kokosowego

 .

Płaty ryby, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Rybę ugotować na parze, ok. 10 min.

Por  opłukać, pokroić w pierścienie.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim por, dodać posiekane kapary, rodzynki, dolać mleko kokosowe i chwilę gotować razem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Kawałki ryby polać sosem z porem.