Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fenkuł z oliwkami i tymiankiem

przepis:

1 fenkuł

1 cebula

1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek

2 łyżki przecieru pomidorowego

1 łyżeczka posiekanego tymianku

sól, pieprz

olej do smażenia

 .

Fenkuł opłukać, rozkroić na pół, usunąć głąb, a następnie pokroić w piórka.

Cebulę obrać, pokroić także w piórka.

W rondelku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.

Dodać fenkuł, podsmażać razem, posolić, dodać pieprz, podlać wodą i dusić do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, tymianek i pokrojone oliwki.