Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Boczniaki z ciecierzycą i porami

przepis:

150 g boczniaków

0,5 szklanki gotowanej ciecierzycy

biała częśc pora

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 łyżka oleju

150 ml  mleka kokosowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tandori


Boczniaki opłukać i  usunąć z nich twarde ogonki.

Większe grzyby podzielić na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroić w piórka, a por w krążki.

Olej rozgrzać w garnuszku, zeszklić na nim  por i cebulę, dodać grzyby i smażyć 10 minut.

Do grzybów dodać ciecierzycę,  mleko kokosowe, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i tandori.

Wszystko razem dusić ok. 10 mnut.