Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti z cukinią i szpinakiem

przepis:

20 dag mrożonego szpinaku

1 mała cukinia

1 ząbek czosnku

ser grana padano

1 strączek chili

sól

pieprz

olej do smażenia

20 dag spaghetti

Szpinak rozmrozić.

Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry.

Chili pokroić drobno.

Czosnek przecisnąć przez praskę.

Olej rozgrzać, dodać czosnek i chili, przesmażyć. Następnie  dodać cukinię i szpinak.

Warzywa dusić do miękkości. Dodać sól, pieprz.

Makaron ugotować al dente. Wymieszać z warzywami, posypać serem.