Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Jogurtowy deser z nektarynką

przepis:

 .

200 ml jogurtu naturalnego

3 łyżeczki żelatyny

3 łyżki cukru

1 nektarynka

100 ml wody

 .

Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody aby napęczniała.

Nektarynkę pokroić.

Wodę zagotować z cukrem. Do tego syropu  dodać nektarynkę i gotować  ją do miękkości.

Zdjąć z ognia, owoce odłożyć, a w syropie rozpuścić żelatynę.

3/4 syropu połączyć  z jogurtem.

Jogurt wylać do pucharków, wstawić  do lodówki.

Kiedy jogurt stężeje wyłożyć na wierzch kawałki nektarynki i resztę syropu.