Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Seler duszony w mleku kokosowym z żurawiną

przepis:

0,5 selera korzennego

100 ml mleka kokosowego

sól

pół łyżeczki cukru

odrobina chili

1-2 łyżki konfitury żurawinowej

 

Seler obrać , opłukać , pokroić w kostkę (0,5x0,5 cm).

W garnuszku podgrzać mleko kokosowe, dodać seler , sól, cukier i chili, dusić do miękkości.

W trakcie gotowania w razie potrzeby  seler podlać wodą.

Kiedy seler będzie miękki dodać konfiturę żurawinową.

Doprawić jeśli trzeba do smaku solą i chili.

Podawać jako dodatek do ryb, albo mięsa.