Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Rolady schabowe z papryką

przepis:

4 kotlety schabowe

0,5 żółtej papryki

0,5 czerwonej papryki

ząbek czosnku

0,5 łyżeczki  suszonego tymianku

sól, pieprz

1 łyżka oleju

0,5 szklanki bulionu lub wody

Kotlety opłukać, osuszyć, cienko rozbić, oprószyć solą,  pieprzem i papryką, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.

Paprykę pokroić na paski .

Paski papryki ułożyć na płatach mięsa, zwinąć w rolady, spiąć szpikulcami.

Rolady  obsmażyć  ze wszystkich stron  na oleju , na którym wcześniej przesmażyliśmy cebulę.

Rolady podlać bulionem lub wodą, dusić do miękkości. Przed końcem dodać tymianek.

Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie zagęścić mąką.